ماهی حلوا سیاه ، ماهی جنوب با گوشت خوش طعم و تقریبا نرم

0 2,236

ماهی حلوا سیاه از ماهیان خلیج فارس و دریای عمان می باشد و مانند ماهی حلوا سفید لذیذ و خوشمزه است و تیغ های ریزی دارد.

طعم این ماهی تفاوت زیادی  با ماهی حلوا سفید ندارد اما گوشت آن کمی سفت تر است.

این ماهی دارای دارای پروتئین بالا، چربی کم، کلسترول کم ، همچنین دارای انواع ویتامین های A ، D ، B12 ، املاح و اسیدهای چرب امگا ۳ می باشند.

ویتامین B12 موجود در ماهی حلوا سیاه برای سیستم عصبی مهم است.

همچنین حاوی مقدار مناسب ید است که برای غده تیروئید حیاتی است این ماهی همچنین برای بینایی، موهای سالم و پوست مناسب است.

ماهی حلوا سیاه مانند ماهی حلوا سفید دارای پروتئین بالا و چربی نسبتا” کم  است.

به طوری که در هر ۱۰۰ گرم گوشت ماهی حلوا سیاه تقریبا ۱۹ گرم پروتئین و ۴ گرم چربی می باشد

که در بیش از ۹۰ درصد چربی گوشت ماهی حلوا سیاه چربی غیر اشباع و مفید برای بدن موجود است.

این اسیدهای چرب ارزشمند EPA و DHA در گوشت ماهی حلوا سیاه وجود دارند.

این ماهی دارای املاح معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن و پتاسیم است.

این ماهی را بیشتر به صورت سرخ کردنی ، شکم پر ، ته چین ماهی و قلیه ماهی استفاده می نمایند.

ماهی حلوا سیاه
ماهی حلوا سیاه

مدل های پاک کردن ماهی حلوا سیاه جنوب و میزان دور ریز:

از وزن محصول پس از پاک کردن به میزان دور ریز محصول کم می شود.

پاک شده:

شکم آن را تمیز می کنیم،

قسمت های روده و دور ریز آن را خارج می کنیم

پولک و دم آن را می زنیم.

تیغ و سر و دم آن را نگه می داریم.

میزان دور ریز مدل پاک شده: ۲۵ درصد

فیله شده:

شکم ماهی را خالی میکنیم،

سر و دم آن را جدا می کنیم

سپس ماهی را از سر تا دم نصف کرده

و پوست و استخوان وسط آن را جدا می کنیم.

میزان دور ریز مدل فیله شده:۵۰ درصد

قطعه شده:

شکم آن را تمیز میکنیم، سر و دم آن را می بریم.

ماهی را به قسمت های مساوی تکه می کنیم.

میزان دور ریز مدل قطعه شده:۳۰ درصد

استیک شده:

شکم آن را خالی می کنیم و سر و دم آن را می بریم.

ماهی را به صورت عرضی برش می دهیم.

میزان دور ریز مدل استیک شده:۳۰ درصد

ماهی حلوا که می توان گفت در سطح کشور و منطقه بسیار معروف است دارای انواع مختلفی می باشد.

از انواع ماهی حلوا می توان به ماهی حلوا سیاه و سفید اشاره کرد که از معروف ترین ماهیان جنوب هستند.

این ماهی مانند عموزاده خود از ماهیان پر مصرف در بین خانوارها محسوب می شود.

مشخصات و ویژگی های ماهی حلوا سیاه

این ماهی با نام انگلیسی black pomfret نیز شناخته می شود از ماهیان محبوب و مورد توجه مصرف کنندگان در سرتاسر کشور است.

ممکن است بسیاری ماهی حلوا سیاه و سفید را بدلیل شباهت ظاهری که با یکدیگر دارند اشتباه بگیرند که طبیعی است و با کمی تحقیق مشکل حل می شود.

رنگ این ماهی برخلاف نامش سیاه نیست و بیشتر به خاکستری تیره یا نوک مدادی نزدیک است.

این ماهی بیشتر در نواحی شرق آسیا، دریای ژاپن، خلیج بنگال، دریای عمان و البته خلیج فارس یافت می شود.

این ماهی از قیمت کمتری نسبت به حلوا سفید برخوردار بوده اما بدلیل از یک خانواده بودن تقریبا تفاوت کمی با آن دارد.

این ماهی گوشت خوش طعم و تقریبا نرمی را دارد و فروش آن در بازار روند رو به رشدی را به خود گرفته است.

خواص ماهی حلوا سیاه

ماهی حلوا سیاه دارای گوشتی لذیذ با چربی کم تقریبا ۴ درصد می باشد؛ این ماهی منبع خوبی از امگا ۳ بوده و به سلامت بدن کمک می کند.

همچنین این ماهی دارای مقادیر زیادی کلسیم است که سلامت استخوان های شما را تضمین می کند

به همین دلیل به ورزشکاران و افراد سالمند پیشنهاد می شود تا از این ماهی استفاده نمایند،

جدا از آن ویتامین A که این ماهی دارا است باعث تقویت قوای چشمانتان خواهد شد.

ویتامین های D و B 12 نیز شادابی و طراوت را به پوست و موهای مصرف کننده می بخشند

و همه این موارد در کنار یکدیگر از هر گونه بیماری قلبی جلوگیری می کنند.

طرز پخت 

ماهی حلوا سیاه را بیشتر سرخ می کنند به همین دلیل روشی پیشنهاد می شود که در هند بسیار پر طرفدار بوده و طعم بی نظیری دارد.

مواد لازم برای پخت این ماهی شامل:

پودر فلفل چیلی یکی و نصف قاشق چای خوری،

زرد چوبه نصف قاشق چای خوری،

پودر ماسالا نصف قاشق چای خوری،

آرد ذرت یک قاشق غذا خوری،

آب لیمو دو قاشق غذاخوری

و به همراه دو قاشق روغن

و یک قاشق چای خوری نمک.

نکته ای که باید توجه داشته باشد این است که بعضی از افراد نمی توانند پودر ماسالا را تهیه کنند

اما جای نگرانی نیست شما می توانید خودتان در منزل این پودر را درست کنید.

ماسالا یک ادویه محبوب هندی است که از ترکیب چند ادویه با یکدیگر بدست می آید

ارسال نظر

ایمیل شما منتشر نخواهد شد

برای تماس کلیک کنید