ماهی مرکب ، خرید ۰۹۳۰۶۳۹۲۷۳۸

0 1,228

ماهی مرکب ، درباره ماهی مرکب و خواص به همراه روش پخت ، مدل های پاک کردن و ارزش غذایی در این مطلب به صورت کامل بحث خواهیم کرد.

ماهی مرکب

نام انگلیسی: cuttlefish

نام بومی: سَرپاوَر یا خساک یا انکاس 

نام های دیگر: کالاماری، اسکویید

این ماهی جز خانواده هشت پایان است.

گوشت این ماهی دارای کالری، پروتئین، کربوهیدرات و چربی است.

بهترین و خوشمزه ترین روش پخت این ماهی به صورت خوراک و سوخاری و بخار پز است.

مدل های پاک کردن و میزان دور ریز

 از وزن محصول پس از پاک کردن به میزان دور ریز محصول کم می شود.

پاک شده:شکم آن را تمیز می کنیم، قسمت های روده و دور ریز آن را خارج می کنیم و پولک و دم آن را می زنیم. تیغ و سر و دم آن را نگه می داریم.

میزان دور ریز مدل پاک شده: ۴۰ درصد

فیله شده:شکم ماهی را خالی میکنیم، سر و دم آن را جدا می کنیم سپس ماهی را از سر تا دم نصف کرده و پوست و استخوان وسط آن را جدا می کنیم.

میزان دور ریز مدل فیله شده:۶۰ درصد

قطعه شده: شکم آن را تمیز میکنیم، سر و دم آن را می بریم. ماهی را به قسمت های مساوی تکه می کنیم.

میزان دور ریز مدل قطعه شده:۶۰ درصد

روش های پخت ماهی مرکب

روش طبخ ماهی مرکب در جنوب کشور  که با نام خساک معروف است را به این روش انجام می دهند،

در این روش پخت ماهی مرکب  ابتدا فیله های تمیز شده را به مدت نیم ساعت ابپز کرده

بعد یک عدد پیاز متوسط خورد شده به همراه ۳حبه سیر له یا رنده شدهدرون ظرف مناسبی حرارت دهید تا پیاز وسیر سرخ شوند

در مرحله بعد ماهی مرکب آبپز شده را به قطعات کوچکتر خورد کنید وبه سیرو پیاز اضافه کنید

سپس یک تا دو قاشق بزرگ گشنیز ریز شده به همراه مقداری زرد چوبه ونمک و فلفل  ومقداری پودر لیمو عمانی به مخلوط اضافه کنید

و کمی تفت دهید تا رنگ گشنیز تغییر کند خوراک خساک شما اماده است

شما میتوانید ماهی مرکب یا انکاس را هم به صورت بخارپز مصرف کنید بعد از بخار پز شدن با سس دلخواه خود مصرف کنید

همچنین ماهی مرکب یا کالاماری رو به روش گریل شده هم سرو میکنند به این صورت که ابتدا فیله های تمیز شده را به صورت قطعات ۳ سانتی برش بزنید

مقداری رنده پوست لیمو و۱تا۲ قاشق غذا خوری روغن زیتون وچند حبه سیر رنده شده ومقداری آبلیمو تازه مخلوط کنید

و روی ظرف رو با نایلون بپوشانید وبه مدت ۲تا۳ ساعت استراحت دهید تا خوب مزه دار شود

پس از این زمان تابه مخصوص گریل را داغ کرده وبه ماهی مزه دار شده نمک اضافه کنید

بعد به تابه گریل منتقل کنید تا زمانی که دو طرف قطعات ماهی مرکب کباب شود  سپس با جعفری تازه – گوجه فرنگی – آبلیمو تازه سرو کنید. (

ارزش غذایی

گوشت این ماهی دارای کالری، پروتئین، کربوهیدرات و چربی است.

در صورتی که بیماری قلبی دارید باید به صورت کنترل شده ماهی مرکب مصرف کنید.

کربوهیدرات موجود در این ماهی انرژی مورد نیاز ماهیچه ها را برای عملکرد بهتر فراهم می کند.

بنابراین با بالا رفتن سوخت و ساز بدن چربی ها به عنوان منبع انرژی مصرف می شوند و از هدر رفتن پروتئین جلوگیری می کند.

مشخصات کلی این ماهی

علت نام گذاری  ماهی مرکب  این  است که این ماهی در مواقعی که احساس خطر می کند از خود نوعی ماده سیاه رنگ مانند جوهر یا مرکب به بیرون پخش می کند.

این ماهی جز خانواده هشت پایان است که دارای ۶ عدد پا کوتاه و ۲ عدد پا بلند می باشد.

بدن آن به شکل کیسه است و همچنین یک جفت چشم و دهان و دو دتندان غیر فکی دارد.

بدن این ماهی با مقایسه با بدن کالاماری پهن تر است.

محل صید این ماهی بیشتر در دریای خلیج فارس، اقیانوس هند و دریای عمان می باشد.

پس از صید عنل آوری می شود و برای کشور های مختلف صادر می شود.

ارسال نظر

ایمیل شما منتشر نخواهد شد

برای تماس کلیک کنید